Wereld whisky's
met

John

Nog een laatste controle!

Ook dit jaar hield John, traditiegetrouw, weer een lezing over whisky, waren de voorgaande jaren de Schotse whisky en de Ierse whiskey het onderwerp, dit jaar zou John een rondje met ons over de wereld maken.
Enige tijd terug ontvingen we de onderstaande uitnodiging die ertoe leidde dat de zaal goed gevuld was met liefhebbers ( dat zijn bijna alle vliegvissers) van dit geestrijke vocht.


Beste Poldervliegers,

Komende donderdag 6 december zal ik weer een leuke, informatieve en vooral smakelijke presentatie geven over Whisky. Na Schotland en Ierland ligt nu de focus in deze presentatie op Whisky die in de rest van de wereld wordt geproduceerd.
Ik heb daarbij een aantal hele leuke Whisky's om te proeven. Whisky's uit bijvoorbeeld Nederland maar ook uit België en uit de Verenigde Staten en uit Canada.
Ik ga niet alles verklappen, maar het belooft weer een hele leuke en informatieve smakelijke avond te worden.
Zouden jullie wel allemaal als het even kan je eigen Whisky Nosing and tasting glas mee willen nemen? Dus niet zo'n enorm groot rond of vierkant whiskyglas, dat geschikt is voor een enorme bel Whisky on the rocks, maar een bescheiden glas zoals bijvoorbeeld het Glencairn glas?
Voor diegenen die niet over zo'n glas beschikken is er beslist geen man overboord, want heb ik er wel een paar te leen voor die avond. Ik zal er daartoe een aantal meenemen.
Als jullie naast dat eerder genoemde glas ook nog je goede humeur meenemen deze avond staat volgens mij niets een gezellige en leuke en bovenal smaakvolle avond in de weg.
Graag tot komende donderdag!!

Met vriendelijke groet,
John Hagens


                                   

Om geen verkeerde indruk naar andere gebruikers van de Geist te wekken, werden voor deze gelegenheid de gordijnen van onze zaal gesloten.
Dit jaar was het de beurt van whisky’s uit o.a. :

Nederland: Frysk Hinder,
België: Gouden Carolus,
Amerika : Bulleit Rye en Jack Daniels,
Zuid Afrika : Bains,
Japan: Nikka Whisky,
Canada: Crown Royal,

Behalve dat er uit het glas geproefd kon worden was er ook voor het nodige eetbaars, al dan niet smaak neutraliserend, gezorgd.

Gordijnen deze keer maar dicht.
Bij een drankje hoort een hapje!.

Het was de bedoeling om bij het proeven een nosing en tasting glas te gebruiken, maar dit bleek bij sommigen toch niet helemaal goed doorgekomen te zijn, met als gevolg dat er op tafel ook een paar bierglazen te zien zijn want daar gaat zo lekker veel in!

De voorraad voor vanavond.
Bierglazen, dat was niet de bedoeling,heren!.

John heeft ook deze avond weer tot een succes gemaakt, waarop weer met plezier en hopelijk zonder kater terug gekeken kan worden.
Of hij volgend jaar weer interessante zaken over whisky weet te vertellen blijf voorlopig nog de vraag, na drie opeen volgende jaren waarin hij ons meenam door het fabricage proces van whisky, valt er niet zo heel veel meer te vertellen.

Bedankt namens de aanwezigen John!