Een weekeindje Baggelhuizen

Bij muis over blijft de betreffende afbeelding staan.

Baggelhuizen zaterdag 2 en zondag 3 april 2016
Op de donderdagavond hiervoor had ik mijn voorbereidingen getroffen en mijn hengels, reels, kleding met waadspullen enz. klaar gelegd voor vertrek, zodat ik dit niet op het laatste moment moest organiseren.
Met z’n vieren, Rob, Martien, Erik en ik zouden we vanaf mijn huis in Sint Pancras om 6.00 uur vertrekken. Rob zou rijden met zijn bus en aldus geschiedde. We waren net Friesland binnen gereden vanaf de afsluitdijk toen ik mij realiseerde dat ik mijn vliegvest was vergeten; het zweet brak mij uit want hoe kan je in godsnaam je vliegvisvest vergeten. Snel toen Jan Spruit gebeld: Jan zat in Heerhugowaard nog aan zijn ontbijt en zou 5 minuten later vertrekken en was bereid om even langs mijn huis te rijden….. en zo kwam het toch nog goed.
Jan nogmaals bedankt!
In Drachten bij Van der Valk hadden wij onze koffie- en sanitaire stop en kwamen zo rond 8.30 uur in Baggelhuizen aan. Nadat we ons hadden omgekleed en de formulieren hadden ingevuld togen we naar de plas, waarvan de waterstand beduidend hoger stond dan we gewend waren. Hierdoor was de kantvisserij een stuk moeilijker met werpen omdat je door de hoge waterstand immers dichter bij de bossages stond. Inmiddels was Jan Spruit ook gearriveerd en kwam ik met mijn vliegvisvest naast Martien staan. Ik begon met een zinktip met boobie en mijn eerste worp was meteen raak: een forse hoge regenboog van zo’n 50 cm lag even later in mijn net. Het was in de ochtend verder een taaie visserij met af en toe een aanbeet en wat volgers. Halverwege de zaterdag ben ik van tactiek veranderd en knoopte een mudler met een buzzer als dropper aan mijn drijvende vliegenlijn met wederom een mooie regenboog in de eerste worp hiervan. Inmiddels was Roland druk bezig in zijn bellyboot een popper binnen te strippen, die hij onlangs tijdens de bindavond van Martin en Harry had gebonden. Het leverde hem die zaterdag 10 forellen op waaronder enkele beekridders en waardoor hij ook dagwinnaar was geworden.
Om 17.00 uur vertrokken wij met 15 man naar de trekkershutjes van Diana Heide en werden de vangsten geëvalueerd onder het genot van een borrel en een nootje. Hierna gingen we naar de traditionele ‘Chinees’ in Rolde waar we met z’n allen genoten van een uitstekend buffet.
In de avond konden we nog lekker bij de huisjes buiten zitten omdat er geen wind stond en kwamen de verhalen goed los m.b.v. 3 flessen whisky en wat bier. Na een goede nachtrust begonnen we al vroeg aan het ontbijt met ham en eggs onder leiding van Erik en Ruard.
Rob had die zondag de dag van zijn leven en ving in z’n bellyboot totaal 15 vissen; Martien en Ferry begonnen ook lekker droog te vangen in de middag toen de zon zich wat meer liet zien. Zelf ving ik er nog 1 forel bij, ook weer aan een buzzer.
Al met al weer een leuk weekend in Baggelhuizen.