Skip to main content

Tight lines

Maar toen ik al die goede wensen voor het nieuwe jaar zag, dacht ik ook: waarom wachten als het nu kan? Recentelijk had ik alleen een keer in mijn wijk op snoek gevist maar helaas zonder resultaat. Opvallend genoeg hoor ik dat dit najaar wel meer en of dat nu toeval, inbeelding of werkelijk een fenomeen is, kan ik nog niet zeggen. Dus was ik wel weer eens toe aan strakke lijnen.

Van Jelke hoorde ik dat het vissen in de stad weer goed gaat, dus maakten we een afspraak en gingen gisterenochtend vroeg op pad. We stonden al om negen uur op het Waagplein en werden vergezeld van een enkele leverancier en een verlopen of bezopen dakloze zwerver. Jelke ging het eens proberen met dropshotten wat een succesvolle techniek in de stad is. Ik ging lekker vliegvissen met een aftma 4- hengeltje van 8 voet. Vrij snel ving ik mijn eerste ruisvoorns. En niet zo maar kleintjes, maar knappe exemplaren van 25+ cm. Even verder gelopen over de brug richting centrum, net naast een woonboot, kon ik nog een mooie ruisvoorn en een baars vangen. Maar de grootste mocht nog komen, weer terug bij de Waag en vlak voordat ik er mee stopte, ving ik een exemplaar van tegen de 35 cm. Wat een knappe vis!

Alkmaar 1

In de tijd dat wij er visten, tussen negen en twaalf uur, telde ik bijna 20 kunstaas- en doodaas vissers op en rond de Waag. Niemand ving een vis, maar het is wel ongelofelijk hoe het vissen in de stad een grote attractie is geworden. Ik houd het bij het vliegvissen, wat me niet alleen onderscheidde van de rest, maar ook die strakke lijnen opleverde die ik me die dag en iedereen voor 2021 wens.

En hiermee eindigen de clubleden die de Poldernimf vorm en inhoud geven het jaar en wensen we iedereen vooral een zorgeloos en (virus)vrij nieuwjaar.

 

 

  • Hits: 648

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.