Skip to main content

SNOEKBAARS EXPERIENCE SB-X-7> poging nr. 7

Waarom? Simpel. Vanmiddag mijn zevende poging ondernomen om er een te vangen met de vliegenlat, maar of ik vang snoek, of ik blank. Gelet op het uitblijven van enthousiaste vangstberichten van clubleden denk ik dat ik niet de enige ben. Of men vist niet (jammer!) of men vangt niet (ook jammer) of men schrijft niet over vangsten of andere avonturen (nog meer jammer!).

Naar aanleiding van de laatste tekst van Frits over patronen had ik er afgelopen dagen nog een paar gebonden, met harde foamkop. Bovendien had ik de eerder gebonden, drijvende vliegen wat opgevoerd, omdat ze toch aardig zonken door de staaldraadjes. Zie de foto.

Jan123

Vanmiddag bleek de foamkop iets te effectief, De lijn zonk prima maar de streamer bleef drijven. Als ik binnenstripte ging hij wel mooi onder, maar niet al te diep denk ik. Na enig nadenken had ik een lumineus idee, niet met de auto naar verre kanalen en bruggen, maar lopend vanuit huis langs het zgn. Luipaardpark in Heerhugowaard. Richting Oosttangent vind je daarin enkele mooie diepere poelen, waar ik vroeger regelmatig ook snoekbaarzen uit kon takelen. Leeda Volare # 6 met zinklijn en floating streamer. Werpt lekker.

Ik begon bij de loopbrug naast het huis van mijn oudste dochter Jelena. Die was net bezig om oud papier weg te brengen met een kruiwagen en kleinzoon Ewan kwam even gezellig bij opa Jan staan op de brug. Hij keek vol ontzag naar de redelijk verre worp die ik vanaf de brug naar beide kanten kon maken. Vroeg wel na twee worpen: “Opa, waarom vang je niet?”. Even uitgelegd dat het vissen heet en niet vangen. Tja hij is 3 ½. Komt nog wel, afgesproken dat we later samen gaan vissen.  Hij: ”ja maar dan wel met mijn nieuwe hengel!”. OK die krijg je t.z.t. wel van opa! Rondje park en bij de Middenweg overgestoken. Daarachter ligt een diepe put, waarin ooit een bouwkraan is verzonken. Het stroomde aardig maar geen stootje. En door de vele bosschages sommige stukken toch niet bevisbaar. Zon, wolken, koude wind, buitje > repeat! Ik miste de stuur- en stoelverwarming van mijn nieuwe Kia Niro nogal. Uiteindelijk bij de AH aan de Oosttangent nog moeten schuilen, regen met beetje hagel. Grote duiker daar, geprobeerd de lijn met streamer erin te laten afdalen, maar rotsvast aan stuk tak of zo. Alles eraf.

Na drie uur - vissen niet vangen - terug gemarcheerd richting warmte. Sprak nog vader met zoon die met kunstaas aan het snoeken waren. Al twee dagen niks gevangen. Zoon had er wel eentje zien volgen, ook mooi. Toch nog even bij het eilandje geprobeerd in de buurt van wat lage takken. Weg streamer 2. Volgende keer maar weer wat verder weg proberen.

Tja het blijft een Uitdaging!

  • Hits: 601

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.