Laatste avond voorjaar 2022: samen vissen

Er was voor deze laatste clubavond van het voorjaar gekozen voor de Kruissloot in St. Pancras, waar een 15 tal clubleden elkaar tegen 19.30 uur ontmoetten. De animo was groot, zo waren er zelfs een aantal leden gekomen zonder hengel, maar gewoon om elkaar even te treffen aan de waterkant. De redenen om “ongewapend” te komen waren divers. Een aantal mensen gaf aan dat ze vrijdag zeer vroeg opmoesten om “helaas” met maten te gaan vissen in Baggelhuizen (het bestuur), de Ronde Bleek (3 man) en de Berenkuil. Henk gaf  namens het bestuur om 19.30 uur stipt het startsein, waarop de groep zich verspreidde. De verwachtingen waren niet hoog, gelet op de slechte vangsten van de laatste weken, met veel noordenwind,. Het leek alsof de vissen in een soort "quarantaine” zaten. Ook deze avond stond er een straffe wind (5) maar wel uit het zuidwesten.

En dat maakt kennelijk toch verschil. Er werd die avond aardig gevangen. Marcel liep naar het zuiden en ging op een steigertje staan. Zelf viste ik in een soort binnensloot. Na 5 minuten riep Marcel mij en toonde een klein maar fijn snoekje. Hierna verkaste hij en probeerde ik het eens op de steiger. Opeens zag ik vlak ernaast wat beroering, een kort worpje en had meteen een doublet van twee baarsjes. Op een kleine Gogonimf aan de punt  en op de dropper erboven een lichte witte nimf met glaskraaltje. Een paar minuten daarna kwam Henk even kijken en toevallig ving ik toen tegen de rietkraag aan een tweede doublet. Gelukkig had ik mijn Poldervlieg meetlint bij me, van het vorige jubileum. Daar bleef het voor mij wat vangten betreft verder bij.

avond33

Martien ving op zeer kleine (haak 20) nimfjes  een aantal voorns door zeer langzaam te vissen. En wat baars. De baars pakte juist de snel geviste nimfen. Sacha ving bij de brug nog een mooi doublet baars. En Ferry ving een kapitale voorn. Bert deed zijn naam als voormalig Nederlands Kampioen Vliegvissen  eer aan met 4 baars en 6 voorns. Zijn maat Rienk pakte op het laatst ook nog een snoekje. Al met al vingen de meeste aanwezigen, voor zover voorzien van hengel, hun visje.

Omstreeks 21.30 kozen de meeste leden voor een gezellig nababbel en eentje merkte op: “Dit zouden we vaker moeten doen. Gewoon een avondje een paar uur gezellig samen ergens vissen”. Mooie tip voor de activiteitencommissie!

avond2

  • Hits: 293

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.