Skip to main content

Nalatenschapscommissie vliegvisclub De Poldervlieg

Het bestuur van vliegvisclub de Poldervlieg, in vergadering bijeen op 20 oktober 2016 heeft, gelet op art. 13 lid 2 van de statuten van de club, besloten een Nalatenschapscommissie in te stellen, met de navolgende taken:

  1. Erfgenamen van overleden leden van de vereniging kunnen een beroep doen op de nalatenschapscommissie. De commissie geeft de erfgenamen advies over de waardebepaling en/of verkoop van de verzameling.
  2. Deze nalatenschapscommissie bestaat uit de voorzitter en twee leden.
  3. Deze nalatenschapscommissie kan zich laten bijstaan door expertise van anderen.
  4. Voor een beroep op de nalatenschapscommissie nemen de erfgenamen contact op met de secretaris van de vereniging. De leden van de nalatenschapscommissie zullen dan de verzameling bekijken. Indien gewenst en zo mogelijk zullen zij een waardebepaling en/of een advies geven over de verkoop van (een deel van) de verzameling.
  5. De nadruk van het werk van de nalatenschapscommissie ligt op het geven van een zo objectief mogelijk advies en waardebepaling. Het verplicht de erfgenamen tot niets.
  6. Indien gewenst kunnen de erfgenamen gebruik maken van deze nalatenschapscommissie voor begeleiding tot verkoop en/of veiling. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de verkoopkanalen van de vereniging, zoals de Nieuwjaarsveiling of een speciale veiling op een clubavond.
  7. De commissie verricht haar werkzaamheden naar beste eer en geweten binnen een redelijke termijn.
  8. De commissie als ook het bestuur van de vereniging zijn niet aansprakelijk voor achteraf onjuist gebleken adviezen of beoordelings- en waarderingsfouten.
  9. Ook leden van de Poldervlieg die hun verzameling willen verkopen kunnen een beroep doen op de commissie.
  10. Bij een veiling via de club geldt de gebruikelijke regeling dat 10% voor de clubkas is.

Lid worden?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.